Tipy jak skladovat maso

Tipy jak skladovat maso

Jaké jsou možnosti

Ne každý má totiž doma čtyřnohého parťáka takových rozměrů, že mu může hodit do misky celý kilový balík masa najednou. Obvykle je tedy nejdřív nutné maso nějakým způsobem naporcovat a pak nakrabičkovat či nabalíčkovat. Při tom bychom zároveň neměli zapomínat myslet na životní prostředí. Proto se koukneme v dnešním článku na některé vychytané možnosti, jak s masem naložit.

MRAZÁK

Za prvé mrazák. Netvrdím, že nelze bez mrazáku barfovat, ale shánět každý druhý den nové a nové maso, to je obvykle pro nás smrtelníky nadlidský výkon. I vzhledem k časovému vytížení, které všichni dennodenně prožíváme. A tak se stal mrazák nejlepším přítelem každého barfaře.

Já běžně objednávám maso pouze jednou za měsíc, zato ale pořádnou dávku masa, vnitřností, kostí a mražené zeleniny. V průběhu měsíce pak už jen vytahuji ze zásob mrazáku jeden balík za druhým.

KRABIČKY

Mnoho majitelů čtyřnohých požíračů masa používá krabičky různých velkostí a tvarů. Do nich jednotlivé krmné dávky připraví včetně zeleniny, uloží je úhledně do mrazáku a postupně opět jen vytahují, rozmrazují a servírují.

Příprava krabiček na měsíc obvykle nezabere více času než pár hodin a výsledek na celý měsíc stojí za to. Při jakémkoliv porcování bychom ale měli dávat pozor, abychom maso nerozmrazovali příliš a opakovaně zase nezamrazovali. Obvykle porcujeme polozmrzlé, takže i ostrý nůž se bude hodit.

V tomto případě jsou krabičky rozhodně lepší variantou než obyčejné, jednorázové plastové pytlíky, především kvůli dopadu na životní prostředí.

MAUGLÍHO TIP

Vzhledem k faktu, že je člověk od přírody tvor líný a já nejsem výjimkou, našla jsem si způsob skladování a porcování masa takový, který mi vyhovuje nejen z časového hlediska, ale také z hlediska pohodlnosti.

  • Obstarala jsem si dobře uzavíratelnou větší dózu a trochu místa v lednici.
  • Vždy vytáhnu 1 kg masa a poměrnou část vnitřností, smíchám, nakrájím na menší kousky, přidám zeleninu a doplňky jako ROBORAN či oleje.
  • Takto připravenou směs uložím do dózy, dobře uzavřu a nechám v lednici, dokud nezkrmím.
  • Obvykle mi 1,5 kg směs vydrží v lednici až 4 dny čerstvá bez zápachu, a to je pro mě dostatek času, abych maso stihla zkrmit.

Kosti obvykle vytahuji dle potřeby do dózy zvlášť a střídám různé druhy mas a vnitřností, ale také zeleniny tak, aby byl Mauglího jídelníček nejen vyvážený, ale také pestrý.

 

Sepsala Markéta

IG https://www.instagram.com/czech_frenchie/

Doporučené produkty

Copyright © 2021, Vetamix.cz Powered by