Míša a Ellie: Moje zkušenosti s BARFováním malého pejska

Míša a Ellie: Moje zkušenosti s BARFováním malého pejska

Jak to děláme my

S Ellie bereme maso z Vetamixu. Nejmenší balíčky masa tu mají od 0,5 kg. My bereme většinou tyto. Občas ale pořídíme i 2 kg, což je samozřejmě už trochu vetší balení pro malého pejska, ale i s tím si umíme poradit.

Děláme to úplně jednoduše:

  • Vyndám maso z mrazáku, ale nenechám ho vůbec rozmrazovat v pokojové teplotě - ihned ho šoupnu do lednice.
  • Když za pár hodin trochu povolí, avšak je pořád zmrzlé, jde už dobře porcovat.
  • Maso vyndám, odeberu si to, co potřebuji, což znamená cca 240 g masa na den.
  • Většinou si dělám krabičky na cca 2 až 3 dny - krásně to v lednici vydrží, když to tam šoupnu hned z mrazáku.

Těch 240 g je pro Ellie denní dávka. Někdy se nám to podaří spotřebovat celé, takže nemusím nic řešit, ale pokud maso zbyde a je ještě zmrzlé, vracím ho zpět do mrazáku a pak už po druhé ho spotřebuji celé.

Není to věda

To samé dělám i s kostmi, jen ty už jdou od sebe těžko oddělit, když jsou zmrzlé. Tady skvěle pomůže sekáček na maso. Není to vůbec žádná věda! Maso při zpracování touto cestou nesmrdí a ani není nijak kvalitativně pokaženo.

Setkala jsem se totiž s komentáři, že když dávám maso takto zpět do mrazáku, bude smrdět. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že nebude, ani jednou se nám to nestalo! Samozřejmě že rozmrzlé už bych ho zpět nedala.

Také jsem se setkala s názory, že když připravuji krabičky na cca 2 až 3 dny dopředu, tak to není dobře. Prý pes potřebuje čerstvé a tohle už mu chutnat nebude. Nesouhlasím ani s tímto, to maso je v lednici zmrzlé ještě druhý den, takže ho musím před podáním nechat povolit v pokojové teplotě. Nic se s ním nestane a za dva dny už má Ellie komplet snědené, takže jedeme nanovo a připravujeme na další dny.

BARFujte s radostí, používejte selský rozum a neřešte tolik, protože to opravdu není žádná věda! 😊

 

Napsala Míša

IG https://www.instagram.com/ellie_dog_cz/

Doporučené produkty

Copyright © 2021, Vetamix.cz Powered by